Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina tipo 0
- 100 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di aceto bianco
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 60 g di pecorino a pezzi
- 100 g di cipollotto, compresa la parte verde, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di bietole, lessate e strizzate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 746.2 kJ / 178.3 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 391.9 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di zucca e patate
1h 40min
Sformato vegetale
1h
Torta salata porri e bietole
1 Std. 30 Min
Lasagne di verza
2h 30min
Torta salata asparagi e provola
1 Std. 30 Min
Torta de gee
1 Std. 30 Min
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2 Std.
Strüdel salato con funghi, feta e spinaci
1 Std. 45 Min
Mini quiche agretti, erbette e ricotta (senza lattosio)
1 Std. 30 Min
Frittata di agretti
1h
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Crostata salata tricolore
1 Std. 30 Min