Pizza nera con crema di zucchine, gamberi e fiocchi di latte

Pizza nera con crema di zucchine, gamberi e fiocchi di latte

4.7 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
4 fette

Składniki

Impasto
  • di riso Venere
    100 g
  • di farina manitoba
    100 g
  • di acqua
    130 g
  • di zucchero
    ½ cucchiaino
  • di lievito di birra fresco
    4 g
  • di sale
    5 g
Crema di zucchine
  • di cipolla
    20 g
  • di olio extravergine di oliva
    25 g
  • di zucchine a pezzi (2-3 cm)
    250 g
  • di basilico fresco lavate
    2 foglie
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
Gamberi insaporiti
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di code di gambero fresche pulite
    100 g
  • di curry in polvere
    ½ cucchiaino
  • di sale
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di fiocchi di latte (formaggio fresco)
    80 g
    80 g di ricotta fresca
  • di peperoncino rosso secco
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 4 fette

Kalorie 1367 kcal / 5720 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 167 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 595 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...