Pizza nera con crema di zucchine, gamberi e fiocchi di latte

Pizza nera con crema di zucchine, gamberi e fiocchi di latte

4.7 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
4 fette

Składniki

Impasto
  • 100 g di riso Venere
  • 100 g di farina manitoba
  • 130 g di acqua
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • 4 g di lievito di birra fresco
  • 5 g di sale
Crema di zucchine
  • 20 g di cipolla
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
  • 2 foglie di basilico fresco lavate
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
Gamberi insaporiti
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di code di gambero fresche pulite
  • ½ cucchiaino di curry in polvere
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 80 g di fiocchi di latte (formaggio fresco)
    80 g di ricotta fresca
  • 1 pizzico di peperoncino rosso secco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 fette

Sód 595 mg
Białko 54 g
Kalorie 5720 kJ / 1367 kcal
Tłuszcz 55 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 167 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...