Risotto gamberoni e pompelmo rosa

Risotto gamberoni e pompelmo rosa

4.2 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 1 pompelmo rosa
Emulsione al pompelmo
  • 10 g di miele
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
Risotto
  • 30 g di scalogno
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti circa)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
    700 g brodo di pesce
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 5 g di sale
  • 300 g di gamberoni giganti freschi ed eviscerati
  • 30 g di burro a tocchetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 666.5 mg
Białko 25.8 g
Kalorie 3434.8 kJ / 821 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 136.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...