Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 500 g di acqua + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di asparagi freschi, a tocchetti
- 55 g di burro morbido, a pezzetti
-
150
g di robiola
lub 150 g di crescenza - 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 1 scalogno a metà
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 2 tuorli d'uovo sodo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2543.3 kJ / 607.8 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 70.2 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1181.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35 Min
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35 Min
Risotto ricotta e spinaci
30 Min
Risotto radicchio e pancetta
40 Min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 Min
Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato
40 Min
Risotto pere e Castelmagno
35 Min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 Min
Cheesecake al torroncino
4sa 30 dk
Risotto zucchine e pancetta
35 Min
Risotto Gorgonzola e cipolle caramellate (Bimby Friend)
35 Min
Risotto funghi e scamorza
45 min