Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 500 g di acqua + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di asparagi freschi, a tocchetti
- 55 g di burro morbido, a pezzetti
-
150
g di robiola
lub 150 g di crescenza - 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 1 scalogno a metà
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 2 tuorli d'uovo sodo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2543.3 kJ / 607.8 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 70.2 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1181.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto mascarpone e pepe rosa
35min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35min
Risotto con petali di carote e caprino
30min
Risotto zucchine e pancetta
35min
Pasta fredda al profumo di zafferano e limone
40min
Risotto radicchio e uva
40min
Risotto ai profumi d'estate
30min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min
Risotto radicchio e pancetta
40min
Risotto zafferano e speck
35min
Risotto cavoletti di Bruxelles e pancetta
40min
Risotto mele, speck e timo
40min