Urządzenia i Akcesoria
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 słoiki
Składniki
-
1000 g moreli bez pestek, pokrojonych na kawałki
-
10 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g oleju (patrz wskazówka)
-
200 - 350 g cukru
-
40 g mieszanki żelującej 3:1, w proszku (1 opakowanie, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
3.5 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
2125.9 kJ /
508.1 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
122.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1h
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1h 10min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Powidła śliwkowe
2h
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20min
Dżem malinowy
40min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Powidła wiśniowe
1h 55min