
Wersje kompatybilne
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g moreli, bez pestek, pokrojonych na kawałki
- 10 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 g oleju (patrz wskazówka)
- 200 - 350 g cukru
- 40 g mieszanki żelującej 3:1, w proszku (1 opakowanie, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2125.9 kJ / 508.1 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 122.9 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 3.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła śliwkowe
2 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.