Urządzenia i Akcesoria
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
650 g
Składniki
-
240 g cukru
-
150 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
38 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1459.8 kJ /
348.5 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
41.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 godz. 15 min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min