
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g cukru
- 150 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 3 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 9489 kJ / 2265 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 271 g
- Tłuszcz
- 119 g
- Tłuszcz nasycony
- 66 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 247 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos karmelowy
1godz. 30min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40min
Ganache czekoladowy
3godz. 20min
Masa makowa z białego maku
30min
Krem angielski (Crème anglaise)
2godz. 25min
Ganache pistacjowy
5godz. 30min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6godz. 10min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Beszamel – 1100 ml
15min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8godz.