Urządzenia i Akcesoria
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
120 g wody
-
230 g mleka
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
220 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g mąki żytniej razowej Melvit
-
80 g mąki owsianej Melvit
-
80 g płatków jaglanych Melvit
-
40 g siemienia lnianego Melvit
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
-
mak do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
395.2 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
1510.1 kJ /
360.9 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA DZIEŃ DOBRY MELVIT
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
1 godz. 30 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Chleb jogurtowy
3 godz.