Wielozbożowe bułki śniadaniowe
TM6 TM5

Wielozbożowe bułki śniadaniowe

4.1 (116 ocen)

Składniki

  • 120 g wody
  • 230 g mleka
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 220 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 150 g mąki żytniej razowej, Melvit
  • 80 g mąki owsianej, Melvit
  • 80 g płatków jaglanych, Melvit
  • 40 g siemienia lnianego, Melvit
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania
  • mak, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1510.1 kJ / 360.9 kcal
Białko
13.1 g
Węglowodany
53.5 g
Tłuszcz
11.2 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
7.4 g
Sód
395.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy