Wielozbożowe bułki śniadaniowe

Wielozbożowe bułki śniadaniowe

4.1 135 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

  • wody
    120 g
  • mleka
    230 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    220 g
  • mąki żytniej razowej Melvit
    150 g
  • mąki owsianej Melvit
    80 g
  • płatków jaglanych Melvit
    80 g
  • siemienia lnianego Melvit
    40 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • jajko roztrzepane, do posmarowania
    1
  • mak do posypania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 360.9 kcal / 1510.1 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 53.5 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 395.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...