Wielozbożowe bułki śniadaniowe

Wielozbożowe bułki śniadaniowe

4.1 138 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

  • 120 g wody
  • 230 g mleka
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 220 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 150 g mąki żytniej razowej Melvit
  • 80 g mąki owsianej Melvit
  • 80 g płatków jaglanych Melvit
  • 40 g siemienia lnianego Melvit
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania
  • mak do posypania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 360.9 kcal / 1510.1 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 53.5 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 395.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...