Urządzenia i Akcesoria
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 słoików
Składniki
-
3000 g moreli bez pestek, pokrojonych w ćwiartki
-
1000 g cukru żelującego 3:1
-
100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
5 mg
Białko
3 g
Kalorie
2603 kJ /
621 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
145 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem malinowy
40 min