
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
ząbki czosnku2
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia65 g
-
soli1 łyżeczka
-
mleka140 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia280 g
-
jajko1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
340.2 kcal /
1423.5 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
600 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 godz.
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Drożdżowa choinka z pesto
2 godz. 20 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Paluchy z koprem włoskim
3 godz.