
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 2 ząbki czosnku
-
1
gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
lub 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego - 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 65 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 łyżeczka soli
- 140 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 280 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 jajko
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1423.5 kJ / 340.2 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 600 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Tarta ratatouille (TM6)
1 godz. 30 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Pasztet z selera
2 godz.
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
45 min
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Grzane białe wino
20 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 godz. 20 min
Pizza z warzywami (TM5)
1 godz. 20 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.