Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania

Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania

4.3 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ząbki czosnku
    2
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 gałązka
    2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    65 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • mleka
    140 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    280 g
  • jajko
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 340.2 kcal / 1423.5 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 39.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 600 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...