Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
TM6 TM5

Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania

4.3 (67 ocen)

Składniki

  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
    lub 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 65 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 140 g mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 280 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 jajko

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1423.5 kJ / 340.2 kcal
Białko
12.7 g
Węglowodany
39.4 g
Tłuszcz
14.6 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Błonnik
2 g
Sód
600 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy