Czarne bułki do burgerów

Czarne bułki do burgerów

4.8 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk

Składniki

  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 240 g mleka
  • 20 g cukru
  • 2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 460 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 jajka w tym 1 roztrzepane, do posmarowania bułek
  • 1 łyżeczka soli
  • ziarna sezamu, czarnego do posypania bułek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 277.6 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1206.4 kJ / 288.1 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 45.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...