
Urządzenia i Akcesoria
Czarne bułki do burgerów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mleka240 g
-
cukru20 g
-
atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)2 opakowania
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu460 g
-
jajka w tym 1 roztrzepane, do posmarowania bułek2
-
soli1 łyżeczka
-
ziarna sezamu, czarnego do posypania bułek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
288.1 kcal /
1206.4 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
45.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
277.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
1 godz. 20 min
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 godz. 35 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1 godz. 35 min
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30 min
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min
Bagietki
15 godz.
Bułki do hamburgerów
3 godz.