
Urządzenia i Akcesoria
Czarne bułki do burgerów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mleka240 g
-
cukru20 g
-
atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)2 opakowania
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu460 g
-
jajka w tym 1 roztrzepane, do posmarowania bułek2
-
soli1 łyżeczka
-
ziarna sezamu, czarnego do posypania bułek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
288.1 kcal /
1206.4 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
45.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
277.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska