Czarne bułki do burgerów
TM6 TM5

Czarne bułki do burgerów

4.8 (48 ocen)

Składniki

  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 240 g mleka
  • 20 g cukru
  • 2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 460 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 jajka, w tym 1 roztrzepane, do posmarowania bułek
  • 1 łyżeczka soli
  • ziarna sezamu, czarnego, do posypania bułek

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1206.4 kJ / 288.1 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
45.5 g
Tłuszcz
7.8 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
1.9 g
Sód
277.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy