Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 240 g mleka
- 20 g cukru
- 2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 460 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 jajka, w tym 1 roztrzepane, do posmarowania bułek
- 1 łyżeczka soli
- ziarna sezamu, czarnego, do posypania bułek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1206.4 kJ / 288.1 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 277.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bagietki
15h
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6)
1h 30min
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30 min
Plecione bułki z makiem
14h 30min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4h 50min
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 Std. 40 Min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 Std. 10 Min
Francuskie rogaliki (Croissants)
12h
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40min
Bułki do hamburgerów
3u.