Czarne bułki do burgerów

Czarne bułki do burgerów

4.8 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • mleka
    240 g
  • cukru
    20 g
  • atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
    2 opakowania
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    460 g
  • jajka w tym 1 roztrzepane, do posmarowania bułek
    2
  • soli
    1 łyżeczka
  • ziarna sezamu, czarnego do posypania bułek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 288.1 kcal / 1206.4 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 277.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...