
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g masła pokrojonego na kawałki
- 240 g mleka
- 20 g cukru
- 2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
-
20
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 460 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 jajka w tym 1 roztrzepane, do posmarowania bułek
- 1 łyżeczka soli
- ziarna sezamu, czarnego do posypania bułek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 288.1 kcal / 1206.4 kJ
- Białko
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Sód
- 277.6 mg