Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 700 g de viande de bœuf, coupée en morceaux (spécial bourguignon)
- 1 c. à soupe de farine
- 800 g d'eau
- 400 g de carottes, coupées en grosses rondelles
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 1 c. à café de sel
- 4 pincées de poivre blanc moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1365.5 kJ / 325 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 514.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet mignon au chorizo et gratin dauphinois
1 Std. 5 Min
Ragoût de calamars aux tomates et poivrons
45 min
Poulet cacciatore et pâtes
55 min
Mijoté de bœuf aux poivrons
3 godz. 15 min
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35 min
Petit salé aux lentilles
1 godz. 10 min
Chili Con Carne
30 min
Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux
1 Std. 5 Min
Cabillaud au chorizo
35 min
Purée mousseline
40 мин.
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min