Dinde rôtie, farce crémeuse à la pancetta, au citron et aux herbes

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 portions

Składniki

La dinde
  • dinde (5-6 kg, pour 8-10 personnes)
    1
La farce
  • le zeste de 2 citrons jaunes non traités
  • de romarin frais
    3 brins
  • de thym frais
    6 brins
  • de pancetta en tranches, coupées en morceaux
    80 g
  • de mascarpone
    150 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • oignon en quartiers
    1
  • feuilles de laurier déshydratées
    5
  • de vin blanc
    175 g
  • d'eau
    175 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 919.9 kcal / 3849 kJ
Białko 116.8 g
Tłuszcz 42.4 g
Węglowodany 7.3 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 1106.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie