Zupa marchewkowa z imbirem

Zupa marchewkowa z imbirem

4.5 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 25 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (1-1,5 cm), pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 - 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 330 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • ½ czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 100 g soku pomarańczowego
  • 530 g wody
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki cukru

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 448.7 mg
Białko 5 g
Kalorie 1019.3 kJ / 243.6 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 40.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...