Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)

Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)

5.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 parts

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour fariner
    225 g
  • de sucre en poudre
    180 g
  • de sel
    2 pincées
  • de beurre coupé en morceaux
    100 g
  • œuf
    1
  • d'abricots frais coupés en morceaux
    500 g
  • d'eau
    20 g
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de cassonade
    50 g
  • de beurre et un peu pour le moule
    30 g
  • abricots frais coupés en deux
    3
  • blancs d'œufs
    4
  • d'amandes en poudre
    125 g
  • de liqueur d'amande type Amaretto
    1 c. à soupe
  • de citron confit coupé en brunoise
    10 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 495.4 kcal / 2076.6 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 58.9 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 160.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...