Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de mascarpone
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 250 g de yaourt à la grecque
- 250 g d'abricots frais, coupés en quatre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 80 g de sucre blond
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1893 kJ / 431 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Mousse de yaourt au citron
3u. 20min
Cake aux abricots et au citron
55min
Compotée de poires à la cannelle et amandes
25min
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1 godz. 5 min
Mousse de figue au fromage blanc
4u.
Fontainebleau aux pommes
2 Std. 30 Min
Flan de petit-suisse aux mirabelles
1 godz. 5 min
Tiramisu à la fraise, compotée de rhubarbe
6 godz. 50 min
Crèmes aux framboises
4 Std. 25 Min
Verrine à l'abricot
1小时 35 分钟
Petites crèmes à la mangue et à l’amande
3 godz. 35 min
Crème dessert aux noisettes
2 Std. 40 Min