Stollen de Noël au fromage blanc

Stollen de Noël au fromage blanc

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 tranches

Składniki

  • de levure boulangère fraîche
    50 g
  • de lait
    30 g
  • de sucre en poudre
    155 g
  • de farine de blé semi-complet et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • de sucre vanillé
    1 - 1 ½ c. à café
  • de sel
    1 pincée
  • de beurre (dont 100 g de beurre mou)
    220 g
  • de fromage blanc nature
    200 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de raisins secs
    100 g
  • d'amandes décortiquées
    50 g
  • de noisettes décortiquées, non émondées
    50 g
  • de cerneaux de noix
    50 g
  • de fruits confits variés, en petits morceaux
    50 g
  • de rhum (opcjonalnie)
    1 c. à soupe
  • de sucre glace pour la finition
    50 - 100 g

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 210.2 kcal / 879.3 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 27.3 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 34.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...