Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de lait
- 1 c. à café de levure boulangère sèche
- 500 g de farine de blé, et peu pour le plan de travail
- 1 orange non traitée
- 80 g de raisins blonds
- 160 g de beurre, coupé en dés
- 30 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 80 g d'amandes effilées
- 40 g de fruits confits en cubes
Le décor
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en cubes
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1501.1 kJ / 358.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 52.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4h 20 min
Pain cocotte
2 godz. 20 min
Brioche Spirale
2h 45 min
Brioche tressée
14小时 40 分钟
Brioche à la mie filante
1 Std. 45 Min
Stollen de Noël au fromage blanc
2j 30 menit
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3sa
Kouglof alsacien
17h 10 min
Brioche butchy à partager
3j 50 menit
Brioche à la crème de whisky
3h 35 min
Gâteau aux blancs d'œufs
35 Min
Brioche Nanterre
4h 15 min