Tarte aux brimbelles des Vosges (ou myrtilles)

Tarte aux brimbelles des Vosges (ou myrtilles)

4.5 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 parts

Składniki

La pâte à tarte
  • de farine de blé (T55)
    200 g
  • de beurre doux froid, détaillé en dés
    100 g
  • de noisettes en poudre
    25 g
  • de sucre glace maison et éventuellement pour la finition
    75 g
  • œuf
    1
  • de fleur de sel
    1 pincée
Le streusel à la noisette
  • de farine de blé
    30 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    30 g
  • de noisettes en poudre
    30 g
  • de cannelle en poudre
    1 pincée
  • de cassonade
    30 g
Les brimbelles (ou myrtilles)
  • d'eau
    30 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de myrtilles (ou brimbelles. Voir "Conseil(s)"), et éventuellement pour la finition
    800 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 444.5 kcal / 1861.8 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 57.8 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 76 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...