Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de lait végétal
- 1 sachet de levure boulangère fraîche
- 70 g d'huile végétale, type Isio 4
- 380 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 60 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 500 g d'eau
- 150 g d'écorces d'orange confites au chocolat (voir "Conseil(s)")
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044.5 kJ / 487.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 333.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Briochettes coco à la vapeur
2h 10min
Brioche aux fruits secs
3 Std. 30 Min
Biscuits aux figues
1 Std. 15 Min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Cookies aux peaux de banane
1 Std. 10 Min
Riz au lait sucré (arroz doce)
1 Std. 30 Min
Confiture de pommes aux épices
45min
Pain brioché à la fleur d'oranger
3h 15min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3 Std. 20 Min
Sorbet banane et citron vert
10 Min
Pâte de coings
1h 45min