![Pâté aux figues Pâté aux figues](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1eee641c-4ec9-4e2c-ad5f-c2fd3e138fce/Derivates/908dfb69-b15b-4c3b-8fa3-5e655e2f246f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1250 g de viande de porc, désossée (moitié gras de gorge et moitié échine)
- 1 oignon
- 15 g de persil frais, équeuté
- 1 œuf
- 25 g de porto rouge
- 24 g de sel
- 5 g de poivre moulu
- 300 g de figues fraîches, coupées en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 12843 kJ / 3071 kcal
- Białko
- 292 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 187 g
- Tłuszcz nasycony
- 59 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 10001 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magret de canard séché aux épices
360h
Glace anisée à la badiane
4h 20min
Croustade gasconne aux pommes
45min
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50 min
Truffes à la liqueur d'amande
1 Std.
Oranges au chocolat
1h 30min
Nacho de kale
50 Min
Kouign patatez à l'andouille
1 Std. 5 Min
Parmentier de céleri, maquereau à la moutarde par d'Eric Guérin
1 Std.
Pâte à tartiner poire-vanille-gingembre
1 Std. 25 Min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45min
Terrine de betteraves et de fromage de chèvre
1 Std. 45 Min