Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
8
g de levure boulangère fraîche
lub 4 g de levure boulangère sèche - 125 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 5 g de fleur de sel
- 6 figues fraîches
- 1 brin de romarin frais, effeuillé
- 15 g de sucre de canne complet non raffiné
- 2 c. à soupe de miel liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 819 kJ / 193 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55min
Sirop de framboise
1h 25min
Berawecka d'Alsace
3h
Pâte à tarte en 3 ingrédients
50 min
Tarte briochée aux abricots
3 godz. 10 min
Clafoutis figues-amandes
50 min
Confiture pêche et verveine
1h 5min
Brioche moelleuse
4h 15 min
Sablés de Pâques
1 Std. 30 Min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 min
Clafoutis aux cerises
45 Min
Brioche au lait de coco
3 godz. 10 min