Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 1 garlic clove
- ¼ bunch cilantro leaves
- 3 green onions, trimmed, cut into pieces
- 4 oz sour cream
- 2 oz extra virgin olive oil
- 1 ½ oz lime juice
- ½ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper
Quinoa and Shrimp
- 7 oz quinoa
- 35 oz water
- 1 tsp salt, divided, to taste
- 24 oz large shrimp, raw, peeled, deveined
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 tsp paprika
- ½ tsp ground cumin, to taste
- ½ tsp chili powder, to taste
- ¼ tsp ground cayenne pepper, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- 12 oz fresh corn kernels (from approx. 2 ears of corn)
- 10 oz salad greens, divided
- 8 oz cherry tomatoes, halved
- 1 English cucumber, thinly sliced or diced
- 1 avocado, diced
- 3 - 4 tbsp pumpkin seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3181.5 kJ / 760.4 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 1891.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20 Min
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25min
Green Goddess Salad
10min
Sicilian Shrimp Salad
30min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Avocado Tuna Salad
5min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1h
Ham and Spinach Egg Wrap
40min
Chicken Shawarma Bowl
1h
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min