Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 42 oz chicken thighs, air-chilled, boneless, skinless
- 6 oz white onion, cut into strips, divided
- 6 garlic cloves, divided (2 whole, 4 smashed)
- 1 tsp salt, plus extra to season, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 8 oz sour orange juice (see Tip)
- oil, to fry
- 4 oz red bell pepper, cut into strips
- 1 oz tomato paste
- 1 oz olive oil
- 1 dried bay leaf
- 8 oz tomato sauce
- 8 oz baby gold potatoes, diced (½ in.)
- 8 oz chicken broth
- 3 oz dry red wine
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp paprika
- chopped fresh parsley, to taste, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1252.5 kJ / 299.4 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 769.4 mg
Alternatywne przepisy
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1hod.
Shrimp Orzo with Peas
30min
Potato Curry Soup
35min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1hod.
Avocado Tuna Salad
5 min
Chickpea Ratatouille
1hod.
Fragrant Chicken Curry Second Bowl
1hod.
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4 Std. 20 Min
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35min
Arroz con Leche Cubano (Rice Pudding)
1h 5 min