Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 42 oz chicken thighs, air-chilled, boneless, skinless
- 6 oz white onion, cut into strips, divided
- 6 garlic cloves, divided (2 whole, 4 smashed)
- 1 tsp salt, plus extra to season, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 8 oz sour orange juice (see Tip)
- oil, to fry
- 4 oz red bell pepper, cut into strips
- 1 oz tomato paste
- 1 oz olive oil
- 1 dried bay leaf
- 8 oz tomato sauce
- 8 oz baby gold potatoes, diced (½ in.)
- 8 oz chicken broth
- 3 oz dry red wine
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp paprika
- chopped fresh parsley, to taste, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1252.5 kJ / 299.4 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 769.4 mg
Alternatywne przepisy
Arroz con leche (Rice Pudding)
3h
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h
Chicken with Mashed Potatoes and Gravy
1h 10 min
Jersey Beef
30 min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4h 20 min
Meat Sauce
1h 45 min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45 Min
Arroz con Leche Cubano (Rice Pudding)
1h 5min
Chicken Parmesan
1h 10 min
Maple Glazed Chicken with Acorn Squash and Rice
1h 10 min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45 Min