
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz parsley, leaves and tender stems
- 1 lemon, thin peel only, no pith, plus 2 oz juice
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz capers, drained
- 1 garlic clove
- 2 cans tuna, packed in water, drained (5 oz cans)
- 45 oz water
- 1 heaping tsp salt
-
12
oz fusilli pasta, dried
lub 12 oz rotini pasta, dried - 1 lemon, quartered, to serve, plus extra to zest, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2559.5 kJ / 611.7 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1401.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Louisiana Rice and Shrimp
25min
Curry Seafood Chowder
1 Std.
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25min
Pasta Primavera
50 Min
Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce
40 Min
Couscous Risotto with Fennel and Salmon
35min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 Min
Steamed Cod Over Greens
40 Min
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40 Min
Shrimp in Garlic Sauce
25min
Cacio e Pepe
30 Min
Steamed Fingerling Potatoes with Fresh Herbs and Garlic
50 Min