Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz parsley, leaves and tender stems
- 1 lemon, thin peel only, no pith, plus 2 oz juice
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz capers, drained
- 1 garlic clove
- 2 cans tuna, packed in water, drained (5 oz cans)
- 45 oz water
- 1 heaping tsp salt
-
12
oz fusilli pasta, dried
lub 12 oz rotini pasta, dried - 1 lemon, quartered, to serve, plus extra to zest, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2559.5 kJ / 611.7 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1401.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5min
Salmon and Lemon Rice Salad
40 min
Cajun Shrimp Steamer with Garlic Butter
40 min
Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce
40 min
Sea Bass with Miso Butter, Mashed Potatoes and Beans
50min
Persian Chicken and Rice
1 Std. 35 Min
Red Rice
1 Std. 25 Min
Couscous Risotto with Fennel and Salmon
35 min
Pasta Primavera
50min
Mediterranean Chicken with Olives
35 min
Picadillo (Texas Hash)
40 min
Smoked Salmon Lemon Pasta
35 min