Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz parsley, leaves and tender stems
- 1 lemon, thin peel only, no pith, plus 2 oz juice
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz capers, drained
- 1 garlic clove
- 2 cans tuna, packed in water, drained (5 oz cans)
- 45 oz water
- 1 heaping tsp salt
-
12
oz fusilli pasta, dried
lub 12 oz rotini pasta, dried - 1 lemon, quartered, to serve, plus extra to zest, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2559.5 kJ / 611.7 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1401.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1hod. 5min
Tomato Basil Pasta
45 Min
Mushroom Stroganoff
30min
Southwest Quinoa
40min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 Min
Tuna with Penne Pasta
30min
Greek Rice
1 Std. 20 Min
Shrimp Scampi
40min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1h
Mushroom Fettuccini
40min
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
1h