Tuna and Caper Sauce Fusilli

Tuna and Caper Sauce Fusilli

4.0 40 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • parsley leaves and tender stems
    ½ oz
  • lemon thin peel only, no pith, plus 2 oz juice
    1
  • extra virgin olive oil
    3 oz
  • capers drained
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • tuna, packed in water drained (5 oz cans)
    2 cans
  • water
    45 oz
  • salt
    1 heaping tsp
  • fusilli pasta, dried
    12 oz
    12 oz rotini pasta, dried
  • lemon quartered, to serve, plus extra to zest, to garnish
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1401.4 mg
Białko 32.5 g
Kalorie 2559.5 kJ / 611.7 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 68.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...