
Urządzenia i Akcesoria
Peeler Beet Carpaccio with Burrata
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil5 oz
-
white vinegar2 oz
-
lemon juice1 oz
-
Dijon mustard1 tsp
-
maple syrup½ oz
-
dried basil5 tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper to taste¼ tsp
Beets
-
whole baby beets, fresh trimmed28 oz
-
water divided39 oz
-
baby arugula4 oz
-
burrata cheese8 oz
-
pomegranate arils/seeds (opcjonalnie)2 tbsp
-
chopped pecans (opcjonalnie)2 tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
295 kcal /
1234.5 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
24.2 g
Węglowodany
12.1 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
418.1 mg