Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon
- 1 ½ oz extra virgin olive oil, divided
- 2 oz soy sauce
- ½ tsp brown sugar
-
4
fresh salmon fillets (5-6 oz ea., 1¼ in. thick )
lub 4 firm white fish fillets (5-6 oz ea., 1¼ in. thick ) - 21 oz russet potatoes, peeled, cubed (½ in.), divided
- 4 oz onions, quartered
- 1 garlic clove
- non-stick cooking spray
- 16 oz vegetable stock
- salt, to season, to taste
- ground black pepper, to season, to taste
-
12
oz broccoli florets
lub 12 oz mixed vegetables (e.g. carrots, cauliflower, broccoli), sliced - 16 oz frozen green peas
- 8 oz whole milk, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5076.1 kJ / 1213.2 kcal
- Białko
- 107 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 4305.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1j
Steak au Poivre
20 mnt
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45 mnt
Shrimp Orzo with Peas
30 mnt
Waldorf Salad
15 mnt
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5 Std. 5 Min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 mnt
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35 Min
Marry Me Chicken
40 mnt
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Chicken Étouffée
1h 25min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4h 20min