Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 russet potato (approx. 12 oz)
- 12 oz broccoli stems
- 1 oz extra virgin olive oil, divided
- 1 tsp salt, plus extra to season, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 1 oz Parmesan cheese
- 4 oz yellow onions, in pieces
- 2 oz celery, in pieces
- 2 oz carrots, in pieces
- 1 garlic clove
-
28
oz onion skin broth, homemade (see Tip)
lub 28 oz vegetable broth - 4 oz crème fraîche
- 2 green onions, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1237 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1 godz. 15 min
Carrot Ginger Soup
20 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 Std. 5 Min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 Std. 5 Min
Creamy Pea Soup
40 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1h 10min
Chunky Vegetable Barley Soup
1h
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1 Std. 5 Min
Curried Lentils
5u. 15min
Basic Soup Purée
45 min
Pea Soup
30min