Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins

Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins

4.7 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • russet potato (approx. 12 oz)
    1
  • broccoli stems
    12 oz
  • extra virgin olive oil divided
    1 oz
  • salt plus extra to season, to taste
    1 tsp
  • ground black pepper plus extra to season, to taste
    ¼ tsp
  • Parmesan cheese
    1 oz
  • yellow onions in pieces
    4 oz
  • celery in pieces
    2 oz
  • carrots in pieces
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • onion skin broth, homemade (see Tip)
    28 oz
    28 oz vegetable broth, (see Tip)
  • crème fraîche
    4 oz
  • green onions thinly sliced
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 312 kcal / 1305 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1237 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...