Ratatouille

4.3 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • yellow onions halved
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    ½ oz
  • ripe tomatoes cut into pieces (¼ in.-¾ in.)
    10 ½ oz
  • red bell peppers cut into pieces (¼ in.-¾ in.)
    3 ½ oz
  • mixed dried herbs (e.g. thyme, rosemary, marjoram, basil, parsley)
    1 tbsp
  • salt
    1 tsp
  • freshly ground black pepper
    2 pinches
  • eggplants cut into pieces (¼ in.-¾ in.)
    10 ½ oz
  • zucchini cut into pieces (¼ in.-¾ in.)
    7 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 593.4 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 397.8 kJ / 95.1 kcal
Tłuszcz 4.1 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 13.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...