Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
200 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki200 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
180 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. włoskich, prowansalskich
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
80 g skrobi ziemniaczanej80 g skrobi kukurydzianej
-
1000 g mleka
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
3 cukinie średniej wielkości (łącznie 1200-1500 g)
-
9 plastrów szynki gotowanej typu prosciutto cotto, dużych (ok. 250 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1029.8 mg
Białko
22.4 g
Kalorie
1749.9 kJ /
418.2 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem i ziemniakami; Tarta z kremem i owocami jagodowymi
1 Std. 20 Min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 Std. 15 Min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 Min
Potrawka z kurczaka i bobu z brokułowym makaronem orzo
55 Min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 Std. 30 Min
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
50 Min
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
1 Std.
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 Std. 30 Min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 Std. 20 Min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 Std. 10 Min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 Std. 10 Min
Placki cukiniowo-ziemniaczane
1 Std.