Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)

Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)

4.2 68 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    200 g
    200 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    250 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    180 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g
  • mieszanych ziół, suszonych np. włoskich, prowansalskich
    2 łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • skrobi kukurydzianej
    80 g
    80 g skrobi ziemniaczanej
  • mleka
    1000 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • cukinie średniej wielkości (łącznie 1200-1500 g)
    3
  • szynki gotowanej typu prosciutto cotto, dużych (ok. 250 g)
    9 plastrów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 418.2 kcal / 1749.9 kJ
Białko 22.4 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Sód 1029.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...