
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół180 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
mieszanych ziół, suszonych np. włoskich, prowansalskich2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
skrobi kukurydzianej80 g
-
mleka1000 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
cukinie średniej wielkości (łącznie 1200-1500 g)3
-
szynki gotowanej typu prosciutto cotto, dużych (ok. 250 g)9 plastrów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
418.2 kcal /
1749.9 kJ
Białko
22.4 g
Tłuszcz
24.1 g
Węglowodany
30.9 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
1029.8 mg