
Urządzenia i Akcesoria
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
Pikantny sos
-
czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki30 g
-
majonezu150 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 - 25 g
-
miodu płynnego20 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Farsz
-
wody500 g
-
fileta z łososia, świeżego przekrojonego na pół500 g
-
soli plus 1 szczypta do farszu½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta do farszu½ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
ząbki czosnku2
-
szczypiorku pokrojonego na 2 cm kawałki30 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
octu1 łyżeczka
Ciasto
-
masła30 g
-
wody50 g
-
jogurtu naturalnego100 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski280 g
-
soli½ łyżeczki
-
olej do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
222.3 kcal /
930.7 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
13.1 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska