Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pikantny sos
- 30 g czerwonych papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 150 g majonezu
- 20 - 25 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 20 g miodu, płynnego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Farsz
- 500 g wody
- 500 g fileta z łososia, świeżego, przekrojonego na pół
- ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta do farszu
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus 1 szczypta do farszu
- 2 liście laurowe, suszone
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g szczypiorku, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 25 g oliwy z oliwek
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka octu
Ciasto
- 30 g masła
- 50 g wody
- 100 g jogurtu naturalnego
- 280 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
- ½ łyżeczki soli
- olej do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 930.7 kJ / 222.3 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś à la Wellington
1h 20min
Paszteciki z serem owczym
2h 50min
Tajski burger
55 min
Burger rybny z krewetkami
40 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2h
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Burgery z łososia
50 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 Std. 5 Min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 godz. 25 min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1h 10 min
Empanadas z wołowiną
3 godz. 40 min
Pizza bianco ze szpinakiem
1h 10 min