
Urządzenia i Akcesoria
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry200 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek50 g
-
szafranu2 - 3 szczypty
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM4 łyżeczki
-
nogi z kurczaka, bez skóry, z kością osobno udo i podudzie2
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki160 - 200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki140 g
-
selera naciowego pokrojonego w 2 cm plastry80 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
soli½ łyżeczki
-
wody3000 g
-
kostek boczku125 - 150 g
-
makaronu do zupy, suchego o czasie gotowania 5 min (np. nitka cięta)80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262.7 kcal /
1099.2 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
18.1 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
258.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Zupa z tortellini i mięsem mielonym; Korzenny deser owocowy
1 godz.
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem
45 min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Kurczak w zielonym sosie mole
1 godz. 10 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
40 min
Szwajcarski krupnik
40 min