
Urządzenia i Akcesoria
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
200 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 szczypty szafranu
-
4 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 nogi z kurczaka, bez skóry, z kością osobno udo i podudzie
-
160 - 200 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
140 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g selera naciowego pokrojonego w 2 cm plastry
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ łyżeczki soli
-
3000 g wody
-
125 - 150 g kostek boczku
-
80 g makaronu do zupy, suchego o czasie gotowania 5 min (np. nitka cięta)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262.7 kcal /
1099.2 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
18.1 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
258.1 mg