Urządzenia i Akcesoria
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
40 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 - 600 g resztek pieczonego mięsa, pokrojonego na 2-3 cm kawałki500 - 600 g ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
500 - 600 g resztek pieczonych warzyw, pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 - 600 g ugotowanych warzyw np. z rosołu, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki150 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
4 liście szałwii, świeże (patrz wariant)
-
15 g mąki pszennej
-
350 g mleka
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
-
5 - 6 łyżek bułki tartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
40.5 g
Kalorie
1805.8 kJ /
429.5 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
29.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Frittata z kurczakiem z rosołu i warzywnym ryżem
40 min
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
45 min
Kurczak w zielonym sosie mole
1 godz. 10 min
Mięsna zapiekanka z piwem
1 godz. 40 min
Piłkarska lasagne
2 godz. 30 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Pasta z warzyw z rosołu
40 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Gulasz
45 min