
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia40 g
-
ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki500 - 600 g
-
ugotowanych warzyw np. z rosołu, pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 - 600 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki150 g
-
liście szałwii, świeże (patrz wariant)4
-
mąki pszennej15 g
-
mleka350 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
liści tymianku, świeżych2 łyżeczki
-
bułki tartej5 - 6 łyżek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
429.5 kcal /
1805.8 kJ
Białko
40.5 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
29.5 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Zupa gulaszowa z żurawiną
2 godz.
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
30 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Pilaw z wieprzowiną
50 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1 godz.
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min