
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
nóg z kurczaka, ze skórą i kością (2-3 nogi), pokrojone na 3 kawałki700 g
-
sosu rybnego20 g
-
oleju40 g
-
cukru2 łyżeczki
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
wody900 g
-
ryżu200 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry100 g
-
kalafiora podzielonego na małe różyczki100 g
-
brokułu podzielonego na małe różyczki100 g
-
pieczarek pokrojonych w 1 cm plastry100 g
-
łodygi trawy cytrynowej bez zewnętrznej warstwy liści i twardych końców, pokrojone na 1 cm kawałki2
-
cebuli szalotki50 g
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
czerwona papryczka chili bez gniazd nasiennych, posiekana, do dekoracji1
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 - 2 łyżeczki
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
727.9 kcal /
3045.4 kJ
Białko
35.4 g
Tłuszcz
40.6 g
Węglowodany
55.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
1169.4 mg