Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem

Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem

3.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • nóg z kurczaka, ze skórą i kością (2-3 nogi), pokrojone na 3 kawałki
    700 g
  • sosu rybnego
    20 g
  • oleju
    40 g
  • cukru
    2 łyżeczki
  • czosnku, granulowanego
    1 łyżeczka
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • wody
    900 g
  • ryżu
    200 g
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
    100 g
  • kalafiora podzielonego na małe różyczki
    100 g
  • brokułu podzielonego na małe różyczki
    100 g
  • pieczarek pokrojonych w 1 cm plastry
    100 g
  • łodygi trawy cytrynowej bez zewnętrznej warstwy liści i twardych końców, pokrojone na 1 cm kawałki
    2
  • cebuli szalotki
    50 g
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
  • czerwona papryczka chili bez gniazd nasiennych, posiekana, do dekoracji
    1
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 - 2 łyżeczki
    1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 727.9 kcal / 3045.4 kJ
Białko 35.4 g
Tłuszcz 40.6 g
Węglowodany 55.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 1169.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...