
Wersje kompatybilne
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki do obierania ziemniaków (patrz wskazówka)
- 900 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
- 300 g bulionu mięsnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 4 jajka dokładnie umyte
- 20 g miodu, płynnego
- 60 g musztardy Dijon
- 2 łodyżki selera naciowego bez łyka, pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 ogórek konserwowy pokrojony w drobną kostkę
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- papryka słodka, mielona do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 229.1 kcal / 958.5 kJ
- Białko
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 470.5 mg