
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody1200 g
-
oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki do obierania ziemniaków (patrz wskazówka)20 g
-
ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)900 g
-
bulionu mięsnego, płynnego (patrz wskazówka)300 g
-
jajka dokładnie umyte4
-
miodu, płynnego20 g
-
musztardy Dijon60 g
-
selera naciowego bez łyka, pokrojonego w 2 mm plastry2 łodyżki
-
ogórek konserwowy pokrojony w drobną kostkę1
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229.1 kcal /
958.5 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
31.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
470.5 mg