
Wersje kompatybilne
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 20 g oliwy z oliwek, plus 2 łyżeczki do obierania ziemniaków (patrz wskazówka)
- 900 g ziemniaków, nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
- 300 g bulionu mięsnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 4 jajka, dokładnie umyte
- 20 g miodu, płynnego
- 60 g musztardy Dijon
- 2 łodyżki selera naciowego, bez łyka, pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 ogórek konserwowy, pokrojony w drobną kostkę
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- papryka słodka, mielona, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 958.5 kJ / 229.1 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 470.5 mg
Alternatywne przepisy
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35 min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Makaron po alpejsku
45 min
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
45 min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2 godz.
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
45 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min