
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g wody
-
20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki do obierania ziemniaków (patrz wskazówka)
-
900 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
300 g bulionu mięsnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
4 jajka dokładnie umyte
-
20 g miodu, płynnego
-
60 g musztardy Dijon
-
2 łodyżki selera naciowego bez łyka, pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ogórek konserwowy pokrojony w drobną kostkę
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229.1 kcal /
958.5 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
31.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
470.5 mg