Grillowane warzywa z serem feta

Grillowane warzywa z serem feta

4.3 320 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
  • 400 g warzyw, mieszanych (np. papryki bez gniazd nasiennych, cukinii, pomidorów, pieczarek), pokrojonych na kawałki
  • 200 g sera feta pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (np. prowansalskich, włoskich)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 286.8 kcal / 1199.9 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 14.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Sód 987.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...