Grillowane warzywa z serem feta
TM6 TM5

Grillowane warzywa z serem feta

4.4 (213 ocen)

Składniki

  • 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • ½ pęczka bazylii, świeżej, tylko liście
  • 400 g warzyw, mieszanych (np. papryki bez gniazd nasiennych, cukinii, pomidorów, pieczarek), pokrojonych na kawałki
  • 200 g sera feta, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (np. prowansalskich, włoskich)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1199.9 kJ / 286.8 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
14.8 g
Tłuszcz
20.9 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Błonnik
3.6 g
Sód
987.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy