Urządzenia i Akcesoria
Grillowane warzywa z serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
-
400 g warzyw, mieszanych (np. papryki bez gniazd nasiennych, cukinii, pomidorów, pieczarek), pokrojonych na kawałki
-
200 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (np. prowansalskich, włoskich)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
987.9 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1199.9 kJ /
286.8 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Węglowodany
14.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Letnia sałatka makaronowa
30 Min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 Min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 Std. 10 Min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 30 Min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 Min
Sałatka z burakami i gruszką
25 Min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 Min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 Min
Sałatka z preclami
30 Min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 Min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 Min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min