Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 - 800 g gruszek obranych lub ze skórką, bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 258 kJ / 61 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35 Min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze pora (200-400 g)
25 min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze kalarepy (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze pasternaku (550-1000 g)
30 min
Gotowanie na parze pasternaku (200-500 g)
20 min
Gotowanie na parze brzoskwiń (300-450 g)
15 min
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 Min