Urządzenia i Akcesoria
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości bez białych błonek, pokrojonego na 5-6 cm kawałki
-
110 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
225 g wody
-
170 g cydru
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
510 g sosu barbecue plus dodatkowa ilość do podania
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
liście sałaty do podania
-
6 bułek do burgerów
-
czerwona cebula pokrojona w plastry, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
847 mg
Białko
27 g
Kalorie
1807 kJ /
432 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 min
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min
Bułki do hamburgerów
3 godz.