Wersje kompatybilne
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, bez białych błonek, pokrojonego na 5-6 cm kawałki
- 110 g cebuli, pokrojonej w ósemki
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- 225 g wody
- 170 g cydru
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 510 g sosu barbecue, plus dodatkowa ilość do podania
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- liście sałaty, do podania
- 6 bułek do burgerów
- czerwona cebula, pokrojona w plastry, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 847 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 Std.
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 Std. 20 Min
Kurczak po koreańsku
30min
Stripsy z kurczaka w zdrowej panierce i lekki sos czosnkowy
50min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 Std. 20 Min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 Std. 20 Min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 Min
Szarpana wieprzowina
4h 15min
Czarne bułki do burgerów
2h
Burger DELUXE
2h 15min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1h 40min