
Wersje kompatybilne
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, bez białych błonek, pokrojonego na 5-6 cm kawałki
- 110 g cebuli, pokrojonej w ósemki
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- 225 g wody
- 170 g cydru
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 510 g sosu barbecue, plus dodatkowa ilość do podania
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- liście sałaty, do podania
- 6 bułek do burgerów
- czerwona cebula, pokrojona w plastry, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 847 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 min
Pizza Texas barbecue
1 Std. 40 Min
Szarpana wieprzowina
4h 15min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1h 20min
Kule burgerowe
3h 30min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3h
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1 Std. 25 Min
Orkiszowe calzone z wołowiną i warzywami
4 godz. 25 min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6)
1h 30 min
Omlet z kurczakiem w stylu tajskim
50p
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3h 40 min
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1óra 10p