Urządzenia i Akcesoria
Liptauer
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
750 g
Składniki
-
Zwiebeln halbiert60 g
-
Essiggurkerl halbiert45 g
-
rote Paprikaschote in Stücken, etwas mehr zum Garnieren110 g
-
Topfen, 20% Fett380 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Sauerrahm45 g
-
Paprikapulver, edelsüß4 ½ TL
-
Paprikapulver, rosenscharf2 Msp.
-
Salz1 ½ TL
-
scharfer Senf1 ½ TL
-
Kümmel, gemahlen2 Prisen
-
schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
936 mg
Białko
10 g
Kalorie
1337 kJ /
320 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Auftakt-Meister
10 Przepisów
Austria
Austria
Cookidoo® Österreich serviert 2022
10 Przepisów
Austria
Austria
Heurigenjause
21 Przepisów
Austria
Austria
Mit Liebe selbst gemacht!
41 Przepisów
Austria
Austria
So geniesst Österreich
64 Przepisy
Niemcy
Niemcy
So genießt Österreich
64 Przepisy
Austria
Austria
Thermomix. Wie nie zuvor.
218 Przepisów
Austria
Austria
Zum Erlebniskochen
23 Przepisy
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Erdäpfelkas
5 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Semmelknödel
50 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Wurstaufstrich
10 min
Marillenröster
30 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Kürbiskernaufstrich
5 min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Eiernockerl
30 min
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min