Kaspressknödelsuppe

4.8 519 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    150 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    1 - 2 EL
  • Zwiebeln geviertelt
    50 g
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Semmelwürfel
    100 g
  • Sauerrahm
    60 g
  • Schlagobers
    70 g
  • Weizenmehl, universal
    15 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Salz
    ½ TL
  • klare Suppe (Rind-oder Gemüsesuppe, siehe Tipp)
    1500 g
  • Butterschmalz zum Ausbacken

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 346 kcal / 1446 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...