Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier, hart gekocht, geschält
- 50 g Magertopfen
- 50 g Sauerrahm
- 35 g Essiggurkerl, große Gurken halbiert
- 1 - 1 ½ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Dekorieren
- 3 TL Senf
-
1
Packung Kresse, etwas mehr zum Dekorieren
lub 1 Bund Schnittlauch, frisch, in Röllchen geschnitten - 1 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 367 kJ / 88 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1ωρ. 10 λεπτ.
Schinkenaufstrich
10min
Eiernockerl
30min
Erdäpfelkas
5min
Frittaten
30min
Liptauer
15 dk
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Kräutertopfen
15 dk
Schinkenfleckerl überbacken
1ωρ. 10 λεπτ.
Thunfischaufstrich mit Avocado
10min
Wurstaufstrich
10min
Schnittlauchsauce
10min