Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Wasser
- 250 g Gelierzucker 3:1
- 1000 g Marillen, halbiert und entkernt
- 50 g Mandelstifte
- 20 g Zitronensaft
- Rum (80 % Vol.), für die Deckel der Schraubgläser
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2482 kJ / 591 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 111.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marilleneis
15 menit
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Ribiselgelee
55 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Hollerkoch
2h 50min
Marillennektar
2h
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Powidl
8h
Marillenmarmelade
35 min
Zwetschkenröster
1h 30min