Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 1 Prise Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 2 EL Maiskeimöl
- 1 Ei, versprudelt
- 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- 1 TL Wasser
- 1 TL Salz, grob, zum Bestreuen
- 1 TL Kümmel, ganz, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 702 kJ / 167 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Topfengolatschen
50min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Handsemmerl
10 Std. 55 Min
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Fastenbeugerl
1 Std. 30 Min
Polsterzipfl
2h 10min
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Kräuterschöberlsuppe
35min
Nussbeugerl
1 Std. 55 Min
Liptauer
15 Min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Mini-Schaumrollen
1h 40min