Eiernockerl

Eiernockerl

4.6 376 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Eier (Größe M)
    9
  • Salz etwas mehr für das Kochwasser
    2 ½ - 2 ¾ TL
  • Milch
    350 g
  • Butter in Stücken und 2-3 EL für die Pfanne
    50 g
  • Muskat, gemahlen
    2 Prisen
  • Weizenmehl, griffig
    500 g
  • Weinstein-Backpulver (opcjonalnie)
    1 TL
  • Zwiebel (opcjonalnie) je nach Größe, in Scheiben
    ½ - 1
  • Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration
  • Schnittlauch, frisch in Röllchen
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 568 kcal / 2374 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 1174 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...