Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 200 g gekochte Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 100 g Sauerrahm
- 100 g Schlagobers
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen frisch gemahlener schwarzer Pfeffer
- ½ - 1 Bund frischer Schnittlauch, in Röllchen, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 368 kJ / 88 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Semmelknödel
50min
Deftige Ofenpalatschinken
30min
Österreichischer Kartoffel-Dip (Erdapfelkas)
40min
Wurstknödel
1h 20min
Ribiselschnitten
1h
Kräuterschöberlsuppe
35min
Kürbiskernaufstrich
5min
Liptauer
15 Min
Wurstaufstrich
10 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min