Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 6 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 40 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Milch
- 250 g Semmelwürfel
- 2 Eier
- 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 600 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 427 kJ / 102 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 416 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Eiernockerl
30 min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Käsespätzle
45 Min
Germknödel
1j
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Frittaten
30 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1j 20 menit
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3sa