Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Schlagobers
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 60 - 90 g Knoblauch, frisch, nach gewünschter Intensität (siehe Tipp)
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Anrösten der Brotwürfel
- 2 Scheiben Bauernbrot (ca. 200 g)
- 2 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 70 g Weizenmehl, glatt
- 900 g Wasser
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Dekorieren
-
2 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1558 kJ / 372 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 634 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Eiernockerl
30 Min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 Min
Leichte Käsesuppe
25 Min
Schnittlauchsauce
10 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Liptauer
15 Min
Eiaufstrich mit Topfen
10 Min
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 Min