Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Schlagobers
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 20 g Vanillezucker
- 60 g Staubzucker
- 350 g Topfen, 20% Fett
- 1 TL Zitronensaft
-
300
g Beeren, gemischt, frisch
lub 300 g Beeren, gemischt, gefroren, angetaut -
60
g Rotwein
lub 60 g Wasser - ½ Zimtstange
- 2 Kardamomkapseln
- 1 TL Maisstärke, aufgelöst in 1 EL kaltem Wasser
- frische Pfefferminzblätter zum Dekorieren
- frische Beeren, gemischt zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1316 kJ / 315 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50 min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1sa 20 dk
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25 min
Germknödel
1 Std.
Marillenröster
30 Min
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55 min
Zwetschkenröster
1h 30 min
Marillenkuchen
1h 30 min
Mini-Schaumrollen
1óra 40p
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 Min