
Urządzenia i Akcesoria
Biało-czerwony sernik Red Velvet
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Ciasto Red Velvet
-
100 g cukru
-
200 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
140 g maślanki w temp. pokojowej
-
140 g oleju
-
1 jajko w temp. pokojowej
-
½ - 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego
-
1 łyżka białego octu winnego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Warstwa sernikowa na zimno
-
3 łyżeczki żelatyny w proszku
-
5 łyżek wody
-
350 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone schłodzonego
-
woda gorąca, do rozpuszczenia żelatyny
-
400 g jogurtu typu greckiego w temp. pokojowej
-
80 g cukru pudru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Biało-czerwony sernik Red Velvet
-
2 łyżki dżemu malinowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
445.4 kcal /
1863.5 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
36.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
248.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasteczka w zwierzęce wzory
1 godz. 30 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 godz. 30 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Ciasto "Pszczółka"
1 godz. 45 min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1 godz. 45 min
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min