Gratin de pomme de terre aux cèpes

Gratin de pomme de terre aux cèpes

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'huile d'olive et un peu pour la finition
  • 350 g de cèpes frais en lamelles
    350 g de champignons frais, en lamelles
  • 3 - 4 pincées de sel et un peu pour assaisonner
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 3 brins de persil frais, équeutés
  • 50 g de parmesan en morceaux (2-3 cm)
  • 500 g de ricotta fraîche
  • 1 œuf
  • 500 g de pommes de terre à chair ferme coupées en rondelles (3-4 mm)
  • 20 g de chapelure

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 301.9 mg
Białko 16.9 g
Kalorie 1352.8 kJ / 323.3 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 22.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...