Gratin de pomme de terre aux cèpes

Gratin de pomme de terre aux cèpes

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive et un peu pour la finition
    30 g
  • de cèpes frais en lamelles
    350 g
    350 g de champignons frais, en lamelles
  • de sel et un peu pour assaisonner
    3 - 4 pincées
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • de persil frais, équeutés
    3 brins
  • de parmesan en morceaux (2-3 cm)
    50 g
  • de ricotta fraîche
    500 g
  • œuf
    1
  • de pommes de terre à chair ferme coupées en rondelles (3-4 mm)
    500 g
  • de chapelure
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 323.3 kcal / 1352.8 kJ
Białko 16.9 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 22.5 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 301.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...