
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de poireaux en morceaux (5 cm)
- 50 g d'échalotes
- 2 gousses d'ail
- 70 g de beurre en morceaux
- 180 g de pommes de terre en morceaux (3 cm)
- 50 g de vin blanc
- 550 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- ½ c. à café poivre moulu
- 100 g de crème
- 150 g de pâtes sèches de type daterini
- 1 c. à soupe de persil frais haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 432.5 kcal / 1809.7 kJ
- Białko
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Sód
- 60.7 mg