Vichyssoise avec des pâtes

Vichyssoise avec des pâtes

4.4 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 400 g de poireaux en morceaux (5 cm)
  • 50 g d'échalotes
  • 2 gousses d'ail
  • 70 g de beurre en morceaux
  • 180 g de pommes de terre en morceaux (3 cm)
  • 50 g de vin blanc
  • 550 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • ½ c. à café poivre moulu
  • 100 g de crème
  • 150 g de pâtes sèches de type daterini
  • 1 c. à soupe de persil frais haché

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 60.7 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 1809.7 kJ / 432.5 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Węglowodany 51.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...