Vichyssoise avec des pâtes

Vichyssoise avec des pâtes

4.5 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de poireaux en morceaux (5 cm)
    400 g
  • d'échalotes
    50 g
  • gousses d'ail
    2
  • de beurre en morceaux
    70 g
  • de pommes de terre en morceaux (3 cm)
    180 g
  • de vin blanc
    50 g
  • d'eau
    550 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • poivre moulu
    ½ c. à café
  • de crème
    100 g
  • de pâtes sèches de type daterini
    150 g
  • de persil frais haché
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 432.5 kcal / 1809.7 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 22.4 g
Węglowodany 51.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Sód 60.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...